کل نماهای صفحه

۱۳۹۱ مهر ۶, پنجشنبه

روزنامه شرق متوقیف شد

هیات نظارت بر مطبوعات در جلسه ای ناگهانی و شبانه، تحت فشارهای بیرونی و بودن توجه به توضیحات دست اندرکاران روزنامه شرق، این روزنامه را توقیف کرد. همزمان دادستانی تهران هم رحمانیان مدیرمسئول این روزنامه را بازداشت و هادی حیدری را نیز احضار کرد.
به گزارش کلمه، روزنامه شرق که از صبح امروز به علت انتشار یک کاریکاتور، مورد حمله شدید رسانه ای و سیاسی گرفته و به توهین به رزمندگان دفاع مقدس متهم شده بود، با تصمیم هیات نظارت بر مطبوعات در یک جلسه ناگهانی و خارج از برنامه، توقیف شد.
مهدی رحمانیان، مدیرمسئول این روزنامه، هم که عصر امروز به دادستانی تهران احضار شده بود، بازداشت شد و در حال انتقال به زندان اوین است.
هادی حیدری طراح این روزنامه نیز از سوی دادستانی احضار شده است.
خبرگزاری فارس خبر احضار این فعال رسانه ای را در ساعت ۲۰:۲۳ امشب منتشر شده و از قول “منبع آگاه” خود نوشته است: “این فرد تاکنون خود را به دادسرای فرهنگ و رسانه معرفی نکرده است؛ هرچند ممکن است احضاریه به دست او نرسیده باشد.” خبرگزاری سپاه اشاره نکرده که آیا دادسرای مذکور در این ساعت از شب باز هست یا خیر!

۱۳۹۱ مهر ۵, چهارشنبه

ویدئوی کتک خوردن رامین مهمانپرست درنیویورک

این روز خوب مقامات این رژیم ،خدا بخیربیارروزی که این رژیم سرنگون بشه ومقامات ازاون بالا تا پایین بدست مردم بیفتن .

۱۳۹۱ مهر ۳, دوشنبه

هشت سال فریب ودروغ

(۲ مهرماه ۱۳۹۱) ء همزمان با ورود محمود احمدی‌نژاد به نیویورک برای آخرین دیدار رسمی خود از سازمان ملل متحد، امروز کمپین بین المللی حقوق بشر در ایران ویدیویی کوتاه منتشر کرد که یادآور و نمایانگر هشت سال پنهان کاری و فربیکاری سیستماتیک همراه با افزایش خیره کنندۀ موارد نقض حقوق بشر است که ظرف هشت سال ریاست جمهوری وی وقوع یافته است.
هادی قائمی، سخنگوی کمپین گفت: "هر بار محمود احمدی نژاد به نیویورک می آید، فعالان حقوق بشرانتظار دارند که جامعۀ بین المللی وی را نسبت به موارد نقض حقوق بشری که توسط دولت تحت امر او هماهنگی و هدایت می‌شوند و سایر سازمانهای حکومتی که او به عنوان رییس جمهور مملکت می‌تواند از آنها به خاطر اقداماتشان پرسش کند، پاسخگو کند."
این ویدیو واکنشهای پنج فعال حقوق بشر ایران را نسبت به اظهارات محمود احمدی نژاد در خصوص مسایل مختلف حقوق بشری در مصاحبه‌هایش با رسانه های‌غربی و داخلی نشان می‌دهد. علی عبدی (فعال دانشجویی)، بیتا مستوفی (وکیل، کنشگر)، منیژه نصرآبادی (عضو سازمان رها)، مهدی سحرخیز (فرزند زندانی سیاسی عیسی سحرخیز)، و صدرا شهاب (فعال دانشجویی) که در این ویدیو شرکت دارند، همگی فعالان مدنی جوانی هستند که برای فعالیتهای ضد‌جنگ و ضد تحریمشان نیز به خوبی شناخته شده اند.
این ویدیو به اظهارات احمدی نژاد در مورد گستره ایی از مسایل از حقوق بشر تا تحریم های اقتصادی و از معترضان پس از انتخابات تا آمار اعدامهای ایران پاسخ می‌دهد.

۱۳۹۱ مهر ۲, یکشنبه

گوگل و جی میل فیلتر شدند

همزمان با گسترش شبکه موسوم به "اینترنت ملی" در ایران، موتور جستجوگر گوگل و سرویس "جی میل" فیلتر شدند.
ساعتی پیش، خرم آبادی، دبیر کارگروه مصادیق محتوای مجرمانه، در گفت و گو با "بیست و سی"، از فیلتر شدن قریب الوقوع گوگل و جی میل خبر داده بود.
گزارش های دریافتی حاکی است از دقایقی قبل از تنظیم این خبر دسترسی به جی میل و گوگل در مناطقی از کشور غیر ممکن شده است.
خرم آبادی در توضیح این اقدام گفته بود: به دلیل درخواست‌های مکرر مردمی، سایت گوگل و جی میل تا ساعتی دیگر در سراسر کشور فیلتر می‌شوند.
وی توضیحی درباره درخواست های مردمی مورد ادعای خود ارائه نداده است.
اگرچه انتشار فیلم توهین آمیزی علیه پیامبر اسلام موجب شد تعدادی از کشورهای اسلامی اقدام به ایجاد محدودیت برای دسترسی به گوگل کنند، اما مقامات جمهوری اسلامی از مدت ها پیش و همزمان با گسترش پروژه اینترنت ملی در انتظار فرصتی برای مسدود کردن سویس ایمیل جی میل بودند.
کارشناسان رایانه، سرویس جی میل را با توجه به امکانات سامانه هتتپس، یکی از امن ترین شبکه های پست الکترونیک می دانند که هک کردن آن و شنود محتوای پیغام ها را دشوار می سازد. این در حالی است که جمهوری اسلامی در چارچوب پروژه اینترنت ملی می کوشد، دسترسی شهروندان به شبکه اینترنت جهانی را تا حد امکان کاهش دهد.

۱۳۹۱ شهریور ۳۱, جمعه

بازداشتهای بی دلیل مسیحیان ودیگراندیشان دینی

در بیانیه مشترکی که بازرسان حقوق‌بشر سازمان ملل روز پنجشنبه ۳۰ شهريور در شورای حقوق بشر در ژنو منتشر کردند، ضمن استقبال از آزادی کشيش يوسف ندرخانی از زندان، از وضعيت ديگر زندانيان مسيحی در ايران، ابراز نگرانی کردند. احمد شهيد، گزارشگر ويژه حقوق بشر سازمان ملل در امور ایران، برپایه تماس‌ها و اسناد و مصاحبه‌های خود می‌گوید: از سال ۲۰۱۰ بيش از ۳۰۰ مسیحی به طور «خودسرانه» دستگیر و زندانی شده‌اند.

به گزارش خبرگزاری رويترز، در بیانیه مشترکی که بازرسان روز پنجشنبه ۳۰ شهريور در شورای حقوق بشر در ژنو منتشر کردند، ضمن استقبال از آزادی کشيش يوسف ندرخانی از زندان، از وضعيت ديگر زندانيان مسيحی در ايران، ابراز نگرانی کردند.

يوسف ندرخانی ۳۳ ساله که در سن ۱۹ سالگی به مسيحيت گراييده است، سه سال پيش در شهر رشت بازداشت شد؛ دادگاه بدوی در ۲۳ خردادماه آقای ندرخانی را به «ترک دين» و «دعوت ساير مسلمانان به مسيحيت»، «ايجاد يک کليسای مخفی در خانه خود» و «ابراز مخالفت آشکار با اسلام» متهم کرده بود.

به گفته وکيل آقای ندرخانی، اين کشيش مسيحی از اتهام «ارتداد» تبرئه شده و برای اتهام «تبليغ عليه نظام» به سه سال حبس محکوم شد و چون وی اين مدت را در زندان سپری کرده بود از زندان آزاد شد.

گزارشگران مستقل حقوق بشر در بيانيه‌ای مشترک از مقامات جمهوری اسلامی ايران خواستند فضا را برای کلیساها به ويژه کليسا‌های خانگی انجیلی، آرام کنند و به آنها اجازه فعاليت آزاد بدهند.

احمد شهيد، گزارشگر ويژه حقوق بشر سازمان ملل در امور ایران، برپایه تماس‌ها و اسناد و مصاحبه‌های خود می‌گوید: از سال ۲۰۱۰ بيش از ۳۰۰ مسیحی به طور «خودسرانه» دستگیر و زندانی شده‌اند.

شهید خاطر نشان کرده است که این دستگیری‌ها در حالی است که قانون اساسی ایران مسیحیت و آزادی فعالیت پیروانش را به رسمیت می‌شناسد و به لحاظ بین‌المللی نیز در این مورد تعهد کرده است.

گزارشگر سازمان ملل در امور ایران می‌گوید که ۴۱ نفر از این دستگیر شدگان دست کم از یک ماه تا بیش از یک سال در بازداشت بوده‌اند و همچنان شماری زیادی از آنها در بازداشت هستند.

احمد شهيد می‌افزاید کليساها در ايران تحت فشار هستند و باید عضویت اعضای خود را گزارش کنند.

آقای شهيد در مورد پرونده کشيش يوسف ندرخانی گفت: هنوز حتی مشخص نيست که چرا اين کشيش مسيحی، مدت سه سال در زندان افتاد و ما هنوز پاسخ درستی از ايران دريافت نکرده‌ايم.

غلامحسين محسنی اژه ای، سخنگوی قوه قضاييه در آخرين گفت وگوی مطبوعاتی خود هفته پيش که آن را خبرگزاری دانشجويان ايران، ايسنا گزارش کرد، گفته بود که آزادی کشيش ندرخانی «نتيجه روند قضايی بوده و فشار رسانه های هيچ تاثيری در اين پرونده نداشته است.»

هاينر بيلفلدت گزارشگر ويژه آزادیمذهب شورای حقوق بشر سازمان ملل هم روز پنجشنبه گفت: حقوق آزادی اديان برای مسيحيان تحت قوانين ايران تضمين شده و بايد در عمل اين حقوق برای آنها فراهم شود.

وی همچنين از ايران خواست به ديگر اديان و مذاهب از جمله بهاييان و دراويش‌های گنابادی احترام بگذارد.

۱۳۹۱ شهریور ۳۰, پنجشنبه

کارتون های مجله «شارلی»

این کارتون ها در پی فیلم خبر سازی که اخیرا در مورد زندگی محمد منتشر شده کشیده شده اند.  پس از انتشار آن دولت فرانسه ضمن پشتیبانی از آزادی بیان مسئولان هفته نامه هجو «شارلی» به مسلمانان اجازه راهپیمایی نداده و گفته است اگر کسی از این نشریه ناراحت است میتواند از آن شکایت کند.  این دولت در عین حال از ترس عکس العمل خشونت آمیز مسلمانان به این کارتون ها بیشتر از بیست سفارتخانه و مدرسه فرانسوی در کشورهای اسلامی را موقتا تعطیل کرده است.
از طرف دیگر «استفان شاربونیه» (مشهور به «شارب») مسئول این نشریه هم ضمن دفاع از پخش این کارتونها گفته «همانطور که من به مسجد نمیروم و سخنرانی مسلمان ها را گوش نمیکنم، اونها هم مجبور نیستن هفته نامه من رو باز کنن و محتوایش را بخوانند.»
تصویرهای «ناجور» و پورنوگرافیک از محمد در صفحات داخلی این شماره:





















و تصویر روی جلد این شماره که اشاره دارد به فیلم پر طرفدار «انتوشابل» در مورد یک مرد سفید پوست فلج و خدمتکار سیاهش:















تحریم ۱۱۷هواپیمای ایران

رویترز به نقل از یک گزارش سرویس های اطلاعاتی غرب نوشته است که جمهوری اسلامی ایران با استفاده از هواپیماهای غیرنظامی خود مقادیر بالایی سلاح و تجهیزات نظامی از طریق حریم هوایی عراق برای رژیم بشار اسد در سوریه ارسال کرده است. رویترز افزوده است که دو هفته پیش مقامات آمریکایی خواستار توضیحاتی از رهبران بغداد در همین خصوص شدند.

دولت عراق با استناد به اظهارات دولت ایران گفته است که این کشور هیچ سلاحی از طریق حریم هوایی عراق به سوریه ارسال نکرده است. اما، رویترز با اشاره به گزارش سرویس های اطلاعاتی غرب نوشته است که سپاه پاسداران ایران مقادیر بالایی اسلحه از طریق عراق به سوریه ارسال می کند. همین گزارش تصریح کرده است که تحویل اسلحه از سوی دولت ایران به رژیم بشار اسد بر اساس توافق انجام شده میان بغداد و تهران بسیار گسترده و منظم تر از آنچه تاکنون تصور شده بوده است.

علی الموسوی مشاور مطبوعاتی نخست وزیر عراق، نوری المالکی، با تکذیب مطالب این گزارش افزوده است که عراق اجازه نمی دهد که از طریق مرز و حریم هوایی آن اسلحه به سوریه فرستاده شود. مشاور مطبوعاتی نوری المالکی سپس گفته است که نخست وزیر عراق همواره از راه حل مسالمت آمیز بحران سوریه و عدم مداخلۀ خارجی در امور این کشور به ویژه ارسال اسلحه به آن پشتیبانی کرده است.

 خزانه داری آمریکا دیروز مشخصاً به دو بوئینگ ۷۴۷  ایران اشاره کرده که از آنها برای ارسال اسلحه به عراق استفاده شده است. خزانه داری آمریکا این دو هواپیما و ۱۱۷ هواپیمای دیگر جمهوری اسلامی ایران را مشمول مجازات های خود کرده است. بر اساس قطعنامه ها و مجازات های سازمان ملل، ایران اجازۀ فروش یا ارسال اسلحه به سوریه را ندارد.

 دولت آمریکا از عراق خواسته است که آن دسته از هواپیماهای ایرانی را که از آسمان عراق عبور می کنند، به منظور بازرسی محموله هایشان در فرودگاه های خود به زمین بنشاند.

۱۳۹۱ شهریور ۲۸, سه‌شنبه

درخواست لبنان مبنی بر حضورسپاه ایران درسوریه

 میشل سلیمان، رییس‌جمهوری لبنان، از ایران خواست درباره اظهارات فرمانده سپاه مبنی بر حضور نیروهای سپاه قدس در خاک لبنان توضیح رسمی دهد.

به گزارش خبرگزاری آسوشیتدپرس، سلیمان روز دوشنبه غضنفر رکن‌آبادی، سفیر ایران در لبنان را فراخواند و خواستار توضیح درباره دلایل حضور نیروهای سپاه قدس در این کشور شد.

دفتر ریاست‌جمهوری لبنان با صدور بیانیه ای دراین باره نوشته است که رکن‌آبادی، سفیر ایران در لبنان، در این دیدار حضور مشاوران سپاه در این کشور را تکذیب کرده‌ است.

پیش از این محمدعلی جعفری، فرمانده کل سپاه پاسداران گفته بود: «از زمانی که نیروی قدس تشکیل شد، باهدف حمایت از ملت‌های مظلوم بخصوص مسلمان حرکت‌هایی انجام داده‌است و در کشورهای لبنان و سوریه تعدادی از نیروی قدس سپاه حضور داشتند اما این به منزله حضور نظامی ما در آنجا نیست.»

وی این توضیحات را در پاسخ به سوالی درباره حمایت جمهوری اسلامی از بشار اسد و حضور نظامی سپاه در سوریه مطرح کرده بود. با این حال، تنها خبرگزاری فارس این بخش از گفته های فرمانده سپاه را منتشر کرده و خبرگزاری های دیگر ایران تنها نام سوریه را درج کرده اند.

بر اساس این گزارش سردار جعفری گفته بود: همه مي‌دانند كه سپاه واحدي به نام نهضت‌هاي اسلامي داشته و دارد كه با هدف كمك به مستضعفين و صدور انقلاب اسلامي تشكيل شده است و در اين راستا حركت مي‌كند. از زماني كه نيروي قدس تشكيل شده است، اين نيرو با هدف حمايت از ملت‌هاي مظلوم و بويژه مسلمان بوده است. تعدادي از نيروهاي قدس نيز در سوريه و لبنان حضور داشتند اما اين به منزله حضور نظامي ما در اين كشور نيست.

فرمانده كل سپاه با بیان اینکه ایران به سوریه مساعدت فکری و اقتصادی می کند گفت: به كمك‌هاي فكري و مشاوره‌اي به سوريه افتخار می کنیم.

۱۳۹۱ شهریور ۲۶, یکشنبه

بالابردن مبلغ جایزه قاتل سلمان رشدی

بنا به گزارش ایسنا ، جایزه قتل سلمان رشدی ۵۰۰ هزار دلار افزایش یافته و در مجموع به ۳ میلیون و ۳۰۰ هزار دلار رسیده است.
    در این بیانیه آمده چنانچه فردی حکم خمینی مبنی بر حکم قتل رشدی را اجرا کند «بلافاصله کل مبلغ به او پرداخت خواهد شد.»

این بیانیه همچنین افزود اگر حکم اعدام سلمان رشدی به فتوای خمینی به اجرا گذاشته می‌شد «اهانت‌های بعدی به پیامبر اسلام که در قالب کاریکاتور، مقالات و ساختن فیلم ادامه نمی‌یافت.»

این بیانیه اضافه کرده است: «گستاخی دشمنان کینه‌توز اسلام را فقط با اجرای قاطعانه حکم اسلام می‌توان به بن‌بست کشاند و مانع ادامه آن شد.»

در بخش دیگری از این بیانیه آمده است: «با اجرای این حکم است که می‌توان این سلسله توطئه‌های کینه‌توزانه را ریشه‌کن ساخت و این روز‌ها مناسب‌ترین زمان برای انجام این کار است.»

سلمان رشدی در سال ۱۹۸۹ میلادی به خاطر نوشتن کتاب «آیات شیطانی» با فتوای آقای خمینی به مرگ محکوم شد و علی خامنه‌ای نیز اعلام کرده که این فتوا تغییر نخواهد پذیرفت.
سلمان رشدی، یکی از نویسندگان بزرگ ادبیات معاصر انگلیسی است که برنده چندین جوایز ادبی شده است.

۱۳۹۱ شهریور ۲۲, چهارشنبه

همراهی چین و روسیه با قطعنامه پیشنهادی علیه ایران

دیپلمات‌ها می‌گویند در جریان نشست روز چهارشنبهٔ شش قدرت جهانی در وین، مقر آژانس بین‌المللی انرژی اتمی، چین و روسیه نیز با محتوای قطعنامه پیشنهادی این جلسه درخصوص سرزنش ایران به خاطر توسعه برنامه غنی‌سازی اورانیوم موافقت کرده‌اند.
به گزارش خبرگزاری رویترز به نقل از چند دیپلمات غربی، این قطعنامه پیشنهادی هم‌اینک از سوی شش قدرت جهانی برای اعضای شورای حکام آژانس بین‌المللی انرژی اتمی متشکل از ۳۵ کشور فرستاده شده و این شورا قرار است اواخر هفته جاری این قطعنامه را به رأی بگذارد.
قدرت‌های جهانی در پیش‌نویس این قطعنامه نسبت به آن چه «سرپیچی» ایران از درخواست سازمان ملل جهت تعلیق فعالیت‌های هسته‌ای با کاربرد دوگانه نظامی و غیرنظامی توصیف شده ابراز «نگرانی جدی» کرده‌اند.
به گزارش رادیو فردا در متن این پیش‌نویس به‌ویژه نسبت به تأسیسات زیرزمینی فردو که، بنا به گزارش تازه آژانس، ایران طی سه ماه اخیر ظرفیت غنی‌سازی اورانیوم را در آن دو برابر کرده ابراز نگرانی شده‌ است.
به گفته دیپلمات‌ها، روسیه و چین که همواره به تحریم‌های یک‌جانبه غرب علیه صادرات نفت ایران انتقاد داشته‌اند در آغاز نشست مذکور نیز تمایلی به توافق بر سر قطعنامه جدید نداشتند، اما نظر این دو کشور در جریان نشست روز چهارشنبه تغییر کرده‌ است.
روز دوشنبه با آغاز نشست شورای حکام آژانس در وین، دیپلمات‌های غربی ابراز امیدواری کرده‌ بودند تا با پیوستن چین و روسیه به جرگه کشورهای موافق با افزایش فشار بر ایران، کوششی در جهت متقاعد ساختن اسرائیل مبنی بر این که رویکرد دیپلماتیک هم‌چنان بر اقدام نظامی ارجحیت دارد صورت بگیرد.
خبر همصدا شدن روسیه و چین با چهار کشور ایالات متحده، فرانسه، آلمان، و بریتانیا در سرزنش ایران یک روز پس از آن گزارش می‌شود که نخست‌وزیر اسرائیل بار دیگر تهدیدهای چند ماهه اخیر خود علیه ایران را با لحنی تندتر تکرار کرد.
بنیامین نتانیاهو روز سه‌شنبه گفت که «جامعه جهانی تا وقتی برای فعالیت‌های اتمی ایران خط قرمز تعیین نکرده، حق ندارد از اسرائیل بخواهد در قبال جمهوری اسلامی صبر پیشه کند».
به نوشته رویترز، اعلام حمایت شش قدرت جهانی از این قطعنامه پیشنهادی را می‌توان تضمینی برای تصویب آن در شورای حکام به‌شمار آورد، اما دیپلمات‌های غربی به تلاش‌های خود ادامه می‌دهند تا طی روزهای آینده حمایت حداکثری کشورهای عضو شورای حکام را در این مورد جلب کنند.
به گزارش خبرگزاری فرانسه، در صورت تصویب قطعنامه جدید در شورای حکام این قطعنامه احتمالاً به شورای امنیت سازمان ملل نیز ارجاع داده ‌می‌شود که این امر می‌تواند به افزایش تحریم‌های جهانی علیه ایران بینجامد.
قدرت‌های جهانی و اسرائیل از برنامه هسته‌ای ایران و فراخوان‌های مقام‌های ایرانی برای نابودی کشور اسرائیل نگران‌اند، اما سران جمهوری اسلامی نگرانی از برنامه هسته‌ای خود را «بی‌اساس» توصیف می‌کنند.

۱۳۹۱ شهریور ۱۹, یکشنبه

آزادی محمدرضا عالی پیام« هالو»

محمدرضا عالی پیام شاعر معترض و مردمی دقایقی پیش با وثیقه صد میلیون تومانی از بند ۳۵۰ زندان اوین آزاد شد.
به گزارش  کلمه، محمدرضا عالی پیام شاعر مردمی دقایقی پیش در حالی با وثیقه صد میلیون تومانی از زندان اوین آزاد شد که پیش از این علیرغم موافقت شعبه سوم دادیاری دادسرای اوین روز هفتم شهریور با تبدیل قرار بازداشت موقت این شاعر طنز پرداز به قرار کفالت، دادیار این شعبه از پذیرش کفیل و آزادی محمدرضا عالی پیام با وجود مراجعات مکرر خانواده وی به دلیل اعمال فشار نهادهای امنیتی امتناع کرده بود.
محمدرضا عالی پیام، متخلص به “هالو” روز بیست و هشت مرداد توسط پلیس امنیت بازداشت و سی و یکم مرداد پس از آنکه توسط قناعت کار دادیاری شعبه سوم دادسرای شهید مقدس اوین به اتهام تبلیغ علیه نظام و تشویش اذهان عمومی تفهیم اتهام شد به بند زندانیان سیاسی و امنیتی منتقل شد.
عالی پیام عضو کانون فیلمنامه نویسان سینمای ایران، عضو شورای مرکزی و دبیر انجمن تهیه کنندگان مستقل سینمای ایران، انجمن صنفی شرکت های تبلیغاتی و عضو دایمی آکادمی داوری خانه سینما، عضو چند انجمن ادبی هنری تهران مدیر عامل موسسه مینا فیلم و با حفظ سمت، مدیر مسئول موسسه تبلیغاتی دایره مینا است ، اما چند سالی ست که به شعر و شاعری روی آورده است.
محمدرضا عالی پیام که از وی اشعار طنزی در حوزه مسایل اجتماعی و سیاسی طی سال های اخیر با تخلص “هالو” منتشر شده است پس از ورود به بند ۳۵۰ زندان اوین اقدام به انتشار یک قطعه شعر از درون حبس کرده است.

اخراج دیپلماتان ایران ازکانادا

وزارت خارجه کانادا، روز جمعه با صدور بیانیه ای، ضمن اعلام تعطیلی سفارت این کشور در تهران، گفت که دیپلمات های ایرانی در کانادا "عناصر نامطلوب" هستند و تنها پنج روز وقت دارند تا این کشور را ترک کنند. همچنین کلیه روابط دیپلماتیک میان ایران و کانادا نیز به حالت تعلیق درآمده است.
در بیانیه وزارت امورخارجه کانادا، جمهوری اسلامی متهم به "کمک نظامی به دولت بشار اسد"، "تهدید اسراییل" و ترویج "نسل کشی" شده است. وزارت امورخارجه کانادا همچنین در بیانیه خود آورده است: "موضع کانادا در قبال رژیم ایران شناخته شده است. کانادا دولت ایران را مهم‌ترین تهدید برای صلح جهانی و امنیت دنیا می‌داند".
روابط جمهوری اسلامی و کانادا، چند سالی است که به تیرگی گرویده است. کانادا در سال های گذشته از جمله کشورهایی بوده که به شدت از نقض حقوق بشر در ایران ابراز نگرانی کرده و از جمله مدافعان همیشگی برخورد با ایران در عرصه های بین المللی بوده است. دولت کانادا چند ماه پیش خدمات کنسولی به ایرانیان در سفارت این کشور در تهران را متوقف کرده بود.
روابط میان ایران و کانادا، پس از قتل زهرا کاظمی، خبرنگار ایرانی – کاندایی در سال ۸۲ در زندان اوین، دچار مشکل شد. وی براساس اعلام مقام های جمهوری اسلامی در زندان و به دلیل "برخورد جسم سخت با سر" درگذشت. آن زمان اصلاح طلبان سعید مرتضوی را به قتل زهرا کاظمی متهم کرده بودند. دولت کانادا چندین بار درخواست کرد که جنازه زهرا کاظمی برای بررسی بیشتر به این کشور ارسال شود، مساله ای که هیچ گاه تحقق نیافت.پس از آن روابط میان دو کشور به بهانه های مختلف سردتر شد و در نهایت از سطح سفیر به سطح کاردار تقلیل یافت.
در همین حال علآلدین بروجرودی، رییس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس، نیز خواستار "واکنش قاطع و فوری" وزارت خارجه در مقابل اقدام دولت کانادا شده است. وی تصمیم به تعطیل شدن سفارت چمهوری اسلانی در کانادا را "پیروی کورکورانه" این کشور از انگلستان دانست و از "برگزاری موفقیت‌آمیز اجلاس سران غیرمتعهدها در تهران" به عنوان یکی دیگر از دلایل این اقدام نام برد و گفت: "ضروری است تا وزارت امور خارجه نیز بر اساس اصل منافع ملی در مقابل این عمل کانادا واکنش نشان دهد و اولین اقدام وزارت امورخارجه می‌تواند اخراج سریع کارکنان سفارت کانادا در تهران از کشور خودمان باشد".

۱۳۹۱ شهریور ۱۲, یکشنبه

به صدا درآمدن زنگ خطرخالی شدن ذخایرارزی ایران

افزایش کسری بودجه دولت، کاهش شدید ذخایر ارزی و نگرانی دستگاه امنیتی از شورش گرسنگان، آخرین گزارش هایی است که در هفته های اخیر در اختیار مقام های عالی نظام قرار گرفته است تا با توجه به آنها در خصوص روند آتی کشور تصمیم گیری شود. یکی از زیرمجموعه های اقتصادی دولت اخیرا گزارش داده که ذخایر ارزی کشور رو به اتمام است و احتمال ناتوانی دولت از پرداخت حقوق کارمندان در ماه های آینده وجود دارد. همزمان بازوی امنیتی دولت نیز درباره احتمال وقوع شورش های اجتماعی در اعتراض به شرایط اقتصادی کشور هشدار داده است.
در گزارش محرمانه ای که در کمیسیون اقتصادی هیات دولت طرح شده، از اتمام ذخایر ارزی کشور در شش ماه آینده سخن به میان آمده است. نرخ واقعی برابری ارزش دلار با ریال نیز در این گزارش، به ازای هر دلار ۶۷۰۰۰ ریال برآورد شده است.
همچنین این گزارش خبر داده که با توجه به افزایش مداوم کسری بودجه دولت، طی سه ماه آینده وزارتخانه ها و دستگاه های دولتی در پرداخت حقوق کارکنان و مجموعه های مرتبط با خود دچار مشکل خواهند شد.
در پی طرح این گزارش در دولت، بخشنامه ای دارای طبقه بندی برای همه زیرمجموعه های دولت و دستگاه های اداری ارسال شده که در آن با طرح احتمال کاهش ۵۰ درصدی حقوق و دستمزد ماهانه کارمندان در صورت تداوم وضعیت کنونی، از بالاترین مقام مسئول هر دستگاه خواسته شده تدابیر لازم را جهت پیشگیری از وقوع هرگونه نارضایتی در میان کارمندان و کارکنان آن دستگاه مربوطه پیش بینی کند.
در شماره اخیر بولتن محرمانه وزارت اطلاعات نیز با اشاره تلویحی به این شرایط دشوار اقتصادی، از احتمال بروز شورش گرسنگان به ویژه در حاشیه شهرهای بزرگ کشور سخن به میان آمده است.
کارشناسان این دستگاه امنیتی هشدار داده اند که از شهریورماه جاری به بعد، این زنگ خطر همواره به عنوان یک چالش جدی در برابر دولتمردان قرار خواهد داشت.