کل نماهای صفحه

۱۳۹۱ آذر ۲۰, دوشنبه

ازوضعیت اسفبار اقتصادی تا انتصابات ریاست جمهوری

درحالیکه بیش از ۱۵ دختر روستایی در غرب کشور، بخاطر عوارض ناشی از آتش گرفتن بخاری نفتی، وخیم است و عوارض تنفسی ناشی از سوختگی و استنشاق دود، بر درد ناشی از سوختگی در آتش افزوده شده؛ و هم‌زمان در همین روزها، "رییس ستادبازسازی عتبات عالیات" خبر داده که «بیش از ۵۴ پروژه بازسازی و نوسازی اماکن متبرکه و حرم مطهر ائمه اطهار در عتبات عالیات در دستورکار این ستاد قرار دارد.»
در خبری دیگر، گمرک ایران در گزارش جدید خود اعلام کرده که در هشت ماهه نخست سال جاری بیش از ۲۷ هزار دستگاه خودروی سواری به ارزش بیش از ۶۲۰ میلیون دلار وارد کشور شده است.
اوضاع بحرانی اقتصاد ایران، کسانی را که تا چندی پیش تلاش می کردند در برابر وضع وخیم اقتصاد کشور سکوت کنند یا با گزارش ها و ارزیابی های عجیب و غریب، از کنار آن بگذرند، وادار به اعتراف کرده است. علی لاریجانی، رییس مجلس و یکی از نامزدهای محتمل انتخابات ریاست جمهوری ۹۲ و از منتقدان جدی احمدی نژاد، یکی از این افراد است.
با توجه به گزارش صندوق بين المللی پول انتشار یافته قطعا دولت برآمده از کودتای انتخاباتی ریاست جمهوری سال ۸۸ در موقعيتی بسیار سخت و شکننده به لحاظ اقتصادی در سال جاری قرار گرفته است. با اینکه اجرای قانون هدفمندسازی یارانه ها، که از فصل آخر سال ۱۳۸۹ شروع شد، از ابتدای سال جاری متوقف شد ولی بدلیل پیامد افزایش چشمگیر قیمت حامل‌های انرژی و دیگر کالاهایی که از یارانه استفاده می کردند و تشدید تحریم اقتصادی علیه ایران بشدت برقیمت سبدهزینه خانوارها به ویژه اقشار مستضعف و متوسط افزوده شده و این درحالی است که درآمد این خانوارها به رغم دریافت یارانه نقدی در تناسب با افزایش هزینه‌ها افزایش نیافته و سرجمع رفاه غالب خانوارها در گذر زمان کاهش یافته است. درسایه چنین رخدادی شاهدیم که دامنه انتقادات از دولت مستقر روز بروز از سوی حامیان دیروزش رو به افزایش است و رقيبان احمدی نژاد در اردوگاه حاکم ازهيچ فرصتی برای نقد و حمله به او خود داری نمی کنند، و به همین دلیل است که رييس دولت کودتا ازهرفرصتی برای معرفی و ستايش از «دستآورد»‌های اقتصادی دولت و دفاع ازخود استفاده می کند و در عکس العملی دفاعی، کارنامه خود را در اين عرصه، درخشان ترين کارنامه در تاريخ جمهوری اسلامی معرفی ميکند.
درچنین شرایط اقتصادی رژیم خود را برای انتخابات پیش رو آماده می کند ، البته بر همگان روشن است با مهندسی خاص رژیم استبدادی شخص مورد نظر بدون هیچ مشکلی انتصاب وبه کرسی ریاست جمهوری تکیه می هد .درماه های باقی مانده ازفضای مجازی گرفته تا جوء داخلی شرایط را بمانند انتخابات مجلس به نفع مردم که همان بایکوت انتخابات است تبدیل خواهد کرد .
ولی آیا شرایط اسفبار اقتصادی، وبی نتیجه ماندن مذاکرات هستهٔ ونارضایتی مردم ازجوء سیاسی وازهمه مهمترمشخص شدن درگیریهای منطقه «سوریه» آیا همهٔ اینها نوید بهاری دیگر را نمیدهد که موجب سرنگونی استبداد دینی شود؟

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر